BEDRIFTSTEKNOLOGI

Microsoft åpner for å selge seg ut av Corel

Microsoft har gjort unna nødvendige formaliteter for å selge sine Corel-aksjer. Forventet pris er mindre enn halvparten av det Microsoft betalte for aksjene i fjor høst.

22. feb. 2001 - 15:17
MicrosoftSecurities and Exchange CommissionCorel


Den store monopolsaken i Washington har bidratt til å gjøre Microsoft langt mindre kranglevoren enn tidligere. Selskapet har nylig inngått forlik med Sun og Bristol. Et mulig salg av Corel føyer seg inn i et mønster der Microsoft prøver å unngå ytterligere etterforskning og juridisk strid. Føler Microsoft seg truet av etterforskningen, vil det nå være fort gjort å unngå ubehageligheter ved å dumpe hele eller deler av Corel.


En talsperson for Microsoft benekter overfor Nationalpost.com at varslet til SEC må oppfattes som et utslag av selskapets sedvanlige forsiktighet i håndteringen av strategiske investeringer. Det kan ikke trekkes en konklusjon om hva Microsoft akter å gjøre, verken i den ene retningen eller den andre, heter det.

En talsperson for Corel sier at varslet til SEC er en oppfølging av Microsofts investering i oktober, og at den ikke kan oppfattes som en reaksjon på hendelser utenfra.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.