BEDRIFTSTEKNOLOGI

Microsoft ber EU inngå samme forlik som i USA

Et 102 siders dokument som Associated Press har fått tak i, viser blant annet at Microsoft ber EU-kommisjonen inngå samme forlik som justisdepartementet i USA.

4. des. 2001 - 09:18
EU-kommisjonenMicrosoft

Microsoft ønsker et forlik med EU som følger mønsteret fra forliket med USAs justisdepartement og ni delstater. Selskapet har iverksatt tiltak for å rette seg etter forliksbetingelsene fra 16. desember i år, selv om det formelt trer i kraft når det er godkjent av dommeren, antakelig en gang i mars 2002.

EU er først og fremst opptatt av at integrering av Windows på henholdsvis klientsiden og tjenersiden, og klientsidens integrasjon av multimediaprogramvare, kan ha gitt Microsoft ulovlige konkurransefordeler. I skrivet innrømmer Microsoft at det er et spesielt funksjonelt samvirke mellom Windows-klienten og Windows-tjeneren. Selskapet mener betingelsene i monopolforliket i USA gjør det mulig for konkurrentene å bygge liknende funksjonalitet i sine systemer. Det peker på at svært mange bedrifter opererer heterogene nettverk der Windows-klienter betjenes av andre plattformer på serversiden, og advarer mot at det gjøres alt for enkelt for konkurrentene å klone funksjonalitet fra Windows. Microsoft mener USA-forliket har den korrekte balansen, og oppfordrer EU til å holde seg til tilsvarende betingelser.

Når det gjelder anklagene om integrering av multimediaapplikasjoner i operativsystemet, svarer Microsoft at dette er gjort av hensyn til forbrukerne, og advarer mot at antitrustbyråkrater skal regulere hvordan programvare skal settes sammen. USA-forlikets pålegg - etter Microsofts syn enestående - om konkurrenters innsyn i operativsystemets indre, burde være tilstrekkelig for å løse dette problemet, mener selskapet.

Det går fram av dokumentet at blant de som har klaget Microsoft inn til EU-kommisjonen er AOL Time Warner, IBM, Novell, Oracle og Sun.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.