BEDRIFTSTEKNOLOGI

Microsoft dropper Longhorn-server

Microsoft har bekreftet at selskapet ikke vil komme med noen serverutgave omtrent samtidig som etterfølgeren av Windows XP, Longhorn, slippes på markedet.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
12. nov. 2002 - 09:41

Inntil nylig har Microsoft snakkes om planer om å lansere Windows server- og klientutgaver omtrent samtidig, fra og med neste versjon av Windows, som har kodenavnet Longhorn, skriver Microsoft Watch.

Men med stadige utsettelser av lanseringsdatoer og at det faktum at kundene utsetter programvareoppgraderinger på grunn av sviktende økonomi, har Microsoft gjort om på lanseringsplanene. Dermed vil Longhorn kun komme som en klientutgave, etterfølgeren til Windows XP.

Longhorn var opprinnelig planlagt lansert i 2003, men datoen ble tidligere i år forskjøvet til 2004. Ifølge Microsoft Watch uttalte Bill Gates offentlig at Longhorn ikke kommer før i 2005, men det er uklart om han da mente serveren, klienten eller begge deler.

Uansett, neste serverutgave av Windows er Windows .Net Server 2003, som kan dukke opp første kvartal 2003, men siden Release Candidate 2 (RC2) ennå ikke er kommet, er andre kvartal kanskje mer sannsynlig.

Ifølge kilder Microsoft Watch har vært i kontakt med, ventes Blackcomb-serveren, erstatteren til Windows .Net Server 2003, å komme i 2006.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra