BEDRIFTSTEKNOLOGI

Microsoft/Ericsson-samarbeid kollapset

Microsoft og Ericsson skulle sammen utvikle avanserte mobiler, men Microsoft trakk seg fra samarbeidet og begge holdt tett om nederlaget.

5. okt. 2001 - 10:26
EricssonMicrosoft

Det høyt profilerte samarbeidet slo ned som en bombe i telebransjen da det ble offentliggjort i desember i 1999. Ericssons samarbeid med Microsoft var overraskende, for selskapet er medlem av Symbian-alliansen og hadde lovet å bruke dette operativsystemet.

Microsoft har lenge ønsket å bre Windows inn i nye markeder og fikk nå en mektig alliert i mobilbransjen. Ericsson Microsoft Mobile Ventures skulle eies 70 prosent av Ericsson og 30 prosent av Microsoft. Men Microsoft ble aldri deleier og Ericsson ble en ren bruker av Microsoft-produkter som de betalte for på vanlig måte som alle andre kunder.

Steve Ballmer varslet forsiktig om mulige problemer da han var på besøk i Stockholm i november i fjor.
- Jeg var meget forventningsfull når vi offentliggjorde samarbeidet med Ericsson her i Stockholm for ett år siden. Samtidig vet man jo ikke hvordan slike partnerskap utvikler seg. Men jeg må si at jeg er mer entusiastisk i dag, sier Ballmer til Dagens Industri.

Det er ikke kjent hvorfor Microsoft ikke kjøpte seg inn i samarbeidsselskapet eller hvorfor det ikke ble noe samarbeid.

- Det ble ikke noen joint venture, men det påvirket ikke våre kunder, så vi informerte ikke om det, sier informasjonskonsulent Mats Madsen i Ericsson til den svenske avisen Dagens Industri. Samarbeidet er fortsatt stort i dag, det har bare andre rammer, hevder han.

Kollapset i samarbeidet med Ericsson minner om historien til Telenors samarbeidsavtale med Microsoft, høytidelig lansert under Steve Ballmers besøk i Oslo i 1998. Siden har det vært stille. digi.no har flere ganger spurt Telenor om konkret arbeid eller resultater fra avtalen, men har ikke fått noe svar. Les: Telenor/Microsoft-samarbeid i det blå

Microsoft lanserte også et samarbeid med British Telecom som det kom lite ut av.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra