RESULTATERFINANS

Microsoft erter på seg ytterligere 25 delstater

Microsofts krav om at dommeren må skrinlegge forliksmotstandernes videreføring av søksmålet, har utløst fordømmelse fra til sammen 34 delstater

18. mars 2002 - 09:51
I forrige uke krevde Microsoft at dommeren måtte avvise det videreførte søksmålet, med den begrunnelsen at delstatene ikke kan sette seg over justisdepartementet i saker som angår hele USA.


Dette vakte umiddelbart kraftige reaksjoner fra de ni delstatene som avviste forliket. De ni mener at Microsofts krav innebærer et forsøk på å oppheve kjennelsen i ankeinstansen som kjente Microsoft skyldig i flere brudd på monopollovgivningen. Fredag kom det offisielle reaksjoner mot Microsoft fra ytterligere 25 delstater som reagerer mot at programvaregiganten prøver å innskrenke deres suverenitet i antitrustsaker.

Delstaten New York leverte sin egen protest. 24 andre delstater - Arizona, Arkansas, Colorado, Idaho, Illinois, Indiana, Kentucky, Louisiana, Maine, Maryland, Michigan, Mississippi, Missouri, Nevada, New Hampshire, New Jersey, North Dakota, Ohio, Oregon, South Dakota, Tennessee, Vermont, Washington, og Wisconsin - leverte en felles protest. Her forklarer de at de ikke tar standpunkt til selve monopolsaken. De viser til en lov kjent som Clayton Act som de hevder gir delstater anledning til å videreføre en sak selv når føderale myndigheter går inn for forlik. Standpunktet til New York skal være noenlunde likt.

Selv om protestene ikke tar standpunkt til selve forliket, betraktes de som viktig støtte til de ni delstatene som viderefører søksmålet.

Høringene starter i dag, etter en ukes utsettelse for å gi Microsoft anledning til å sette seg inn i endringer som delstatene gjorde i siste liten, og kan pågå i opptil åtte uker, ifølge observatører.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra