BEDRIFTSTEKNOLOGI

Microsoft-forliket trer tidligst i kraft om tre måneder

Først er det en offentlig høringsrunde på 60 dager. Så har myndighetene 30 dager på seg til å svare, før dommeren kan holde en høring og formelt godkjenne Microsoft-forliket.

5. nov. 2001 - 08:12


MicrosoftUSAs justisdepartement

Det kan være problematisk for delstatene å sette seg opp mot et forlik som justisdepartementet går inn for, og de må blant annet vurdere om en fortsatt juridisk prosess med kjennelser og appeller gjennom flere år kan gi et bedre resultatet enn forliket som kan tre i kraft innen våren.

Tunney Act setter klare vilkår for dommerens eventuelle godkjenning av forliket. Hun må forsikre seg at forliket er kommet i stand som følge av en objektiv vurdering av antitrustlovene, og ikke som følge av politisk press. Demokratenes ledende representant i den juridiske komiteen i representantenes hus har allerede sagt at forliket er politisk motivert, mens den republikanske lederen for komiteen har sagt det stikk motsatte. Justisminister John Ashcroft har kategorisk avvist enhver antydning om at Det hvite hus skal ha blandet seg inn.

Loven krever også at dommeren må være overbevist om at forliket går langt nok i å begrense Microsofts evne til å misbruke Windows-monopolet til å vri konkurransen i markedet.

Dersom Kollar-Kotelly avviser forliket, kan det likevel godkjennes gjennom en ankeprosess. Dette er det presedens for. I 1995 nektet dommer Stanley Sporkin å godkjenne et første forlik mellom justisdepartementet og Microsoft. Partene anket, og en ny dommer godkjente forliket.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.