BEDRIFTSTEKNOLOGI

Microsoft gir etter for kraftig EU-press

EU-kommisjonen har tvunget Microsoft til å endre kontrakter inngått med to europeiske kabelselskaper. Selskapet protesterer, men gir seg uten rettslig kamp.

20. apr. 2001 - 05:42

Det dreier seg om teknologiavtaler Microsoft har inngått med henholdsvis UPC og britiske NTL, to av Europas største kabelselskaper.

Microsoft har eierandeler i begge, seks prosent i UPC og tre prosent i NTL. Avtalene forutsatte at det skulle opprettes egne teknologiråd i hvert selskap, der ingen andre leverandører av programvare til Internett-bokser enn Microsoft skulle være representert. EU-kommisjonen mente at dette kunne gi Microsoft utilbørlig innflytelse i kabelselskapenes teknologivalg, og at kontraktene følgelig var i strid med konkurranselovgivningen i EU.

Microsoft bestrider denne tolkningen, og hevder at rådene skulle være diskusjonsfora uten mandat til å anbefale bestemte valg. Selskapet gikk likevel med på endringene som EU foreslo. Teknologirådet er avskaffet helt i NTL, mens det i UPC er utvidet til også å omfatte Microsofts konkurrenter.

EU-kommisjonen kunngjorde dette onsdag, og sa seg tilfreds med løsningen. Det går fram av meldingen at EU har etterforsket forholdet mellom Microsoft og kabelselskapene i ti måneder. Erklæringen har ingen kommentarer til Microsofts eierandel i kabelselskapene.

EU fortsetter å etterforske Microsoft på mistanke om mulig brudd på konkurranselovgivningen i forbindelse med Windows 2000 og servermarkedet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.