BEDRIFTSTEKNOLOGI

Microsoft gjeninnfører dumme terminaler

Microsoft vil bringe "dumme" terminaler til heder og verdighet igjen. Ved hjelp av teknologi lisensiert fra Citrix og Prologue, skal man kunne kjøre Windows-programmer som hentes på en NT-server på rimelige terminaler.

Pål Leveraas
12. mai 1997 - 12:17

Det er Wall Street Journal som melder dette idag.

Franske Prologue SA og amerikanske Citrix Systems Inc skal ha gjort en avtale med Microsoft som annonseres i dag. Avtalen innebærer lisensiering av teknologi slik at brukere kan kjøre vanlige PC-programmer på en terminal. Programmene hentes fra en NT-server.

Dermed kan Sun, Oracle og andre Network Computing forkjempere smile i skjegget: Disse aktørenes kraftige kamp for innføring av "slanke" klienter, da helst Java-baserte sådanne, ble latterliggjort av Bill Gates og andre som tjener godt på "fete klienter". Nå biter altså Bill for alvor i det sure eplet, men forsøker å vende det til egen fordel: Skal man først ha slanke klienter, så må det nest beste være at de kjører på en NT-server.

Citrix og Prologue lager og markedsfører programvare som lar et stort antall samtidige brukere kjøre programmer fra en NT-server på en terminal. Denne flerbrukerfunksjonaliteten vil bli tillagt NT 4.0, og bygges inn i kjernen av NT 5.0.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.