JUSS OG SAMFUNN

Microsoft har ikke kjøpt konkurrenters søkeord

Microsofts søketjeneste gir deg en ny type lenker og promoterte inntil i går seg selv foran konkurrenter. Dette beklager nå MSN-sjef Torstein Harildstad.

4. apr. 2002 - 12:46
digi.no

.com



- Vi har ikke kjøpt noen søkeord til konkurrentene. Forklaringen er at listen over treff du får på MSN ikke er rent maskingenerert - vi behandler resultatene for å servere kortere og bedre trefflister. I dette tilfelle hadde de som behandler treffene feilaktig lagt inn MSN.no foran Sol, Startsiden og Kvasir. Dette har vi nå vurdert om igjen og endret, forteller Torstein Harildstad, sjef for MSN Norge til digi.no.


- Dette var ikke en bevisst plan fra vår side, vi har som politikk å ikke koble en merkevare til en annen, understreker han og beklager det som har skjedd.

Men SOL Norge-sjef Hans Petter Terning reagerer likevel. For hvis du søker på "sol" på MSN.no, heter første treffet "startsiden". "Internet Keyword går direkte til startsiden-området". Under står det ikke en vanlig lenke, men "Internet Keyword: startsiden". At denne lenken leder til Startsiden.no, er ikke selvsagt for de fleste brukere.

Klikker du på lenken, kommer du til Startsiden.no, men der vanlige søkemotorer sender brukeren helt og holdent over til nettsiden det bes om, beholder Microsoft noe av kontrollen. For på toppen av Startsiden ligger det nå en annonsestripe for Realnames og et søkefelt for MSN.no.

Dette reagerer Terning og Atle Lessum, informasjonssjef i Telenor Plus (eier Startsiden) på.

Det samme skjer med SOL og for eksempel bilprodusenten Volvos norske nettside.

- Vi reagerer på at Microsoft setter inn annonser på toppen av vår side. Brukerne tror at det er vi som har plassert annonsen og vi mister kontroll over det som blir oppfattet som vårt redaksjonelle produkt, sier Terning til digi.no

- Vi regner med at Microsoft vil endre på dette, nå når de er blitt oppmerksomme på hvordan dette fungerer, sier Atle Lessum, informasjonssjef i Telenor Plus til digi.no.

- Dette er en relevant diskusjon, mener Harildstad i MSN.no..

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.