BEDRIFTSTEKNOLOGI

Microsoft hyrer berømt ankespesialist

For å hindre forsert saksbehandling i USAs høyesterett, har Microsoft hyrt ankespesialisten Carter Phillips, nylig kåret til en av USAs 100 mest innflytelsesrike jurister.

5. juli 2000 - 10:45

47 år gamle Carter Phillips har skapt seg et navn som spesialist på å vinne ankesaker i USAs høyesterett. Bare de siste ukene har han vunnet to saker med nasjonal gjenklang i USA. Han fikk høyesterett til å godta at pasientorganisasjoner ("health maintenance organizations") har anledning til å premiere leger finansielt for å holde utgiftene nede. Han sikret også at politiet fortsatt må informere arrestanter om deres juridiske rettigheter, de såkalte "Miranda rights".

Ifølge Techweb har Phillips erfaring fra nærmere tretti saker i høyesterett. Han er oppført på listen til National Law Journal over USAs 100 mest innflytelsesrike jurister.

Phillips skal samarbeide med firmaet som har håndtert Microsofts sak hittil, Sullivan & Cromwell. Noen observatører har påstått at hyringen av Phillips er en mistillitserklæring mot Sullivan & Cromwell som ikke greide å avverge en dom mot Microsoft. Selskapets talspersoner benekter dette på det sterkeste, og får medhold hos andre juridiske eksperter på at det er vanlig praksis å forsterke det juridiske laget når en sak går oppover i rettssystemet.

Phillips' første oppgave vil være å få høyesterett med på at saksbehandlingen ikke skal forseres, men føres for en ankeinstans i stedet for å gå direkte til høyesterett, slik USAs justisdepartement og dommer Thomas Penfield Jackson ønsker.

Microsoft skal presentere sine argumenter for vanlig saksgang 26. juli. Myndighetene skal svare 15. august. Høyesterett forventes å ta stilling innen den første uka i oktober. Ifølge News.com kan en forsert saksgang føre til en endelig dom i høyesterett innen juni 2001, mens en vanlig saksgang utsetter den endelige dommen et års tid.

Les også disse artiklene om den siste utviklingen i Microsoft-saken:


Oracle kaster stein fra glasshus
Oracle hyret Watergate-detektiv mot Microsoft
Microsoft: Hva saken egentlig gjelder
Microsoft-saken går direkte til høyesterett
Bitter ankestrid i Microsoft-saken
Taktisk seier for Microsoft mot myndighetene
Microsoft-saken: Krangel om ankeprosedyre

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra