BEDRIFTSTEKNOLOGI

Microsoft inngår forlik med Bristol

Etter å ha gjort opp med Sun, avvikler Microsoft søksmålet fra Bristol med et forlik. Microsoft ble idømt millionerstatning til Bristol i september 2000.

22. feb. 2001 - 08:32
Bristol Technology

Bristol saksøkte Microsoft på grunnlag av paragrafer i både antitrustlover og konkurranselover. Det tapte antitrustdelen, men vant fram med argumenter om at Microsoft hadde lurt dem for å få et bedre fotfeste i et marked av stor betydning for konkurransen mellom NT og Unix. I september i fjor ble Bristol tilkjent en million dollar i erstatning og omkostninger på 3,7 millioner dollar. Bristol var misfornøyd med dette, og innledet skritt for å føre saken videre i en høyere rettsinstans. Et år tidligere hadde Bristol gått med på nye betingelser for tilgang til kildekoden til Windows, for øvrig de samme som konkurrenten Mainsoft Corporation.


Partene er enige om å hemmeligholde erstatningssummen som Microsoft skal betale til Bristol. En talsperson for Bristol sier at summen omfatter det dommeren tilkjente dem i september i fjor. Dette nekter Microsoft å kommentere. Begge parter sier forliket er motivert av et behov for å bruke ressurser på andre ting enn rettssaker.

Observatører mener stigende frustrasjon i Microsoft over endeløse og stadig nye rettssaker ligger bak både forliket med Bristol og det med Sun i januar. Nylig ble det kjent at flere nåværende og tidligere ansatte vil saksøke Microsoft for rasisme og kjønnsdiskriminering, og at investeringen i Corel etterforskes for mulig brudd på antitrustlover.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra