BEDRIFTSTEKNOLOGI

Microsoft inngår millionforlik

Microsoft inngikk tirsdag forlik med Sun i den bitre Java-striden som har pågått i tre år. Steve Ballmer måtte bla opp 20 millioner dollar, over 175 millioner kroner, for å blidgjøre Scott McNealy.

25. jan. 2001 - 06:03
Steve BallmerScott McNealy

Et hovedpoeng med Java, slik Sun presenterte det da teknologien ble lansert, var at den skulle være helt plattformuavhengig.

Reuters


Til gjengjeld får Microsoft lov til å benytte Java i sine eksisterende produkter, eksempelvis Internet Explorer (samt i produkter som nå er i sin testfase), de neste syv årene.

Etter den tid vil imidlertid ikke Microsoft få benytte Java i sine fremtidige produkter. Siden en rekke Internett-sider i stor grad er basert på Java, stilles det nå spørsmål om hvorvidt forliket vil påvirke Microsofts mye omtalte .Net-strategi. Dette omfatter Microsofts fremtidsplaner for hvordan selskapets programvare skal kunne omdannes til en tjeneste som kan levere data til brukere hvor som helst, skriver zdnet.com.

Begge sidene mener at de har vunnet saken, men amerikanske medier gir mest oppmerksomhet til Scott McNealys utsagn om at forliket er en seier for Javas plattformuavhengige integritet.

- Dette er en seier for vår lisensieringspolitikk og våre kunder, sier Sun-sjefen til eWEEK.

Microsoft-talsmann Jim Cullinan legger vekt på at forliket sparer begge selskaper for store rettslige kostnader, samtidig som han mener forliket beskytter Microsofts kunder og nåværende produktportefølje.

- Og som du vet, sier han til Reuters, i denne industrien er syv år forferdelig lang tid.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.