RESULTATERFINANS

Microsoft kjøper svensk programvareselskap

Bill Gates har for første gang vært på handletur i Skandinavia for å sikre seg noe han mangler. I går la han inn et bud på svenske Sendit som lager Internett-programvare for mobiltelefonselskaper.

Einar Ryvarden
13. mai 1999 - 02:03

Microsoft har stor lommebok og er stadig på handletur. Tirsdag la selskapet inn et tilbud for å kjøpe det svenske programvareselskapet Sendit for én milliard kroner, skriver svenske Computer Sweden.

Bill Gates kjøper stadig nye selskaper, enten for å skaffe seg teknologi han mangler eller markedsandeler, men det er første gang Microsoft kjøper et skandinavisk selskap. Sendit-oppkjøpet blir likevel lite sammenliknet med oppkjøpet Microsoft forhandler om i England: For 31 milliarder kroner ønsker Microsoft å kjøpe en tredjedel av det store britiske kabelselskapet Cable & Wireless. I tillegg brukte Microsoft nylig en tilsvarende sum på å skaffe seg en eierandel i telegiganten AT&T.

Sendit lager programvare som lar mobiltelefonselskaper tilby Internett-tjenester for sine kunder. Selskapet har siden oppstarten i 1994 skaffet seg en lang kundeliste som inneholder blant andre Telenor.

Microsoft må overtale eierne av minst 90 prosent av aksjene i Sendit for å få kjøpe selskapet, men Gates har allerede ledelsen - og en eiergruppe som sitter på 42,9 prosent av aksjene - på sin side.

Som en del av avtalene lover Microsoft ikke å flytte virksomhet ut av Sverige, men investere i Sendits virksomhet. Tvert imot lover Microsoft at det svenske selskapet skal bli sentral i Microsofts utviklingsarbeid for mobile dataløsninger.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.