BEDRIFTSTEKNOLOGI

Microsoft kutter evige lisenser

Microsoft er i ferd med å endre lisensreglene for sine store kunder. Endringene vil gjøre det svært dyrt og vanskelig å si opp avtalene med Microsoft.

9. mai 2001 - 07:16
Gartner GroupUBS WarburgCnet


- Vi holder på å utarbeide nye lisensordninger for de nye kundene våre, de er ferdige mot slutten av uken, fortellerKristin Innvær Wåle, informasjonssjef hosMicrosoft Norge. Vi snakker med kunder og partnere om endringene.



Sier du opp entreprise-avtalen, stopper oppgraderingene å komme, men du kan bruke programvaren du har, den har du som alle andre kunder kjøpt en evig bruksrett til. Men endringene kutter den evige bruksretten ned til tre år. Sier du opp enterprise-avtalen, vil du måtte kjøpe alle programvaren en gang til, advarer Gartner Group.



Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
På trappene til internasjonal suksess
På trappene til internasjonal suksess
Telenor sparer på å bremse Office-oppgradering


- Vi ville ikke ha automatiske oppgraderinger, men velger å oppgradere programvare enkeltvis ut i fra behov, sier Steinar Ostermann, informasjonssjef i Telenor til digitoday.no.

Dette er dårlig butikk for Microsoft som ønsker at flere skal oppgradere til nyere versjoner.

Gartner Group mener at de store kundene kommer først, etterhvert vil Microsoft kutte ut alle evige lisenser og kreve årlig leie av alle sine kunder.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.