JUSS OG SAMFUNN

Microsoft med helhjertet støtte til Privacy Shield

Men bare som et utgangspunkt.

EU-US Privacy Shield
EU-US Privacy Shield Bilde: Colourbox/Sergey Nivens, montasje: digi.no
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
12. apr. 2016 - 11:15

Microsoft er den første av de store, amerikanske selskapene som har kommet med offisiell støtte til Privacy Shield, avtalen som etter planen skal regulere utveksling av virksomheters persondata mellom EU/EØS og USA, etter at Safe Harbour-avtalen ble erklært ugyldig av EU-domstolen i fjor høst.

John Frank, som er Microsofts sjef for myndighetskontakt i EU, skriver i et blogginnlegg at Microsoft anser Privacy Shield-avtalen som et godt utgangspunkt, som bør godkjennes, men også at intet enkeltstående, juridisk verktøy alene kan adresse alle personvernspørsmålene som i all framtid vil oppstå på begge sider av Atlanteren.

Løser ikke alt

– Vi mener som tidligere at ytterligere trinn vil måtte bygges på Privacy Shield etter at den har blitt tatt i bruk, inkludert alt fra nasjonal lovgivning til modernisering av felles, juridiske bistandstraktater, i tillegg til nye bilaterale og multilaterale avtaler. Men vi mener at Privacy Shield, slik den er framforhandlet, utgjør et sterk utgangspunkt å bygge på, skriver Frank.

I blogginnlegget legger han for øvrig til at Microsoft har til hensikt å ta i bruk Privacy Shield-avtalen og å følge de forpliktelser knyttet til personvern som avtalen innebærer.

Article 29 Working Party, som representerer de europeiske datatilsynene, arrangerer i dag og i morgen et plenumsmøte. I forbindelse med dette er det ventet at arbeidsgruppen vil offentliggjøre en endelig vurdering av Privacy Shield-avtalen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.