BEDRIFTSTEKNOLOGI

Microsoft med nettsted for kodeutveksling

Microsoft har åpnet et nytt nettsted hvor utviklere kan administrere og publisere utviklerprosjekter.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
16. mai 2006 - 14:43

Microsoft åpnet mandag en betautgave av nettstedet CodePlex. Det beskrives som et nettsted for utviklerfelleskap og er en videreutvikling fra Microsoft "shared-source"-program.

Ifølge nettstedet Microsoft Watch er CodePlex laget ved hjelp av C# og bygget på toppen av en Microsoft Team Foundation Server-installasjon. Nettstedet skal tilby støtte for wiki-basert kommunikasjon innen prosjektgrupper, utgivelseshåndtering, prosjektfora og spredning av kildekode.

Til Microsoft Live sier Bill Hilf, direktør for Microsofts plattformstrategi, at CodePlex vil bli mer formelt lansert i slutten juni. Dette skal skje i forbindelse med Open Source Business Conference som da arrangeres i London.

Hilf sier at programvaren og kildekoden som publiseres på CodePlex, kan utgis med den lisens brukerne selv ønsker, inkludert GNU General Public License, OpenBSD eller Microsoft egne lisenser for delt kode.

Han sier også at CodePlex ikke er ment å erstatte eksisterende kodeorienterte nettsteder, slik som SourceForge eller Microsofts eget GotDotNet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.