RESULTATERFINANS

Microsoft Mobile Internet legges ned - 80 må gå

For tre år siden het det Sendit og kostet 1,1 milliarder kroner. Nå legges Microsoft Mobile Internet ned, og 80 arbeidsplasser er borte.

4. juni 2002 - 11:23

Sendit var et svensk selskap som hadde utviklet en egen serverløsning for mobiloperatører. Slik verden så ut i 1999, da dotcom-bølgen var på topp og alle tenkte seg store fortjenester på mobile nettløsninger, bestemte Microsoft seg for å kjøpe selskapet for 1,1 milliarder kroner.

Sendit ble først døpt om til Microsoft Mobile Internet AB, og så, i november i fjor omorganisert til et rent utviklingsselskap. Da ble alt av salg, support og markedsføring overført til andre avdelinger innen Microsoft.

Mandag varslet Microsoft at selskapet skulle avvikles helt.

- Utviklingsavdelingen ble etablert for å utvikle overbyggende teknikk for å integrere proprietære systemer med Internett og bedriftsnettverk, for anvendere av mobile enheter som hånd-PC-er og mobiltelefoner, heter det i en pressemelding.

Det heter videre:

- På grunn av Internetts voksende tilstedeværelse og utviklingen av standardprotokoller for mobile løsninger, er det ikke lenger nødvendig med slike overbyggende tekniske løsninger.

Nedleggelsen betyr at 80 personer, i hovedsak utviklere og ingeniører, sies opp. Til Svenska Dagbladet sier en talsperson for Microsoft at alle oppfordres til å søke seg til andre enheter i Microsoft. Han begrunner det med at Microsoft gjerne vil beholde kompetansen, "enten i Stockholm eller i et annet land".

I pressemeldingen heter det at folkene skal hjelpes til "en fortsatt karriere innen eller utenfor selskapet."

Mobile løsninger er altså fortsatt et satsingsområdet for Microsoft. Men behovet for å videreføre den opprinnelige investeringen fra tre år tilbake er ikke større enn at det gjenstående utviklingsmiljøet kan spres for alle vinder.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.