BEDRIFTSTEKNOLOGI

Microsoft Passport blir som EU vil ha den

Microsoft har gått med på endringene i det digitale ID-systemet Passport som EU ønsker, og vil implementere dem globalt.

31. jan. 2003 - 08:12

Les også

EUs personvernmyndigheters avtale med Microsoft om Passport er inngått uavhengig av konkurransemyndighetenes etterforskning av selskapet for mulig brudd på konkurransereglene.

Den viktigste endringen som EU har fått gjennomført i Microsoft Passport er at brukerne får bedre muligheter til å spesifisere nøyaktig hvilke personopplysninger et gitt nettsted skal få oppgitt. Det innebærer at noen nettsteder ikke får vite annet om en person enn at vedkommende har legitimert seg gjennom Passport, mens andre kan få opplysninger om for eksempel navn og adresse, eventuelt også alder, utdanning, interesser med mer. Andre endringer er at brukere advares dersom de har valgt passord som er for enkle å knekke, og at Passport skal gi utførlige opplysninger om personvern og den enkeltes rettigheter, samt lenke til EU-kommisjonens rapporter om hvordan det står til med personvernet i land utenfor EU.

Microsoft sier selskapet vil tillempe disse endringene globalt, ikke bare i EU-landene.

EU-kommisjonen understreker at den vil fortsette å overvåke hvordan både Passport og konkurrerende ordninger fra Liberty Alliance Project fungerer i praksis. Formuleringer fra EU-hold på pressekonferansen der avtalen ble kunngjort, tyder på at man fortsatt er bekymret for selve legitimeringsprosessen til begge ordninger. EU er dessuten skeptisk til at brukere av gratis e-posttjenesten Hotmail må godta å utsettes for målrettet annonsering, men sier samtidig at man ikke vil kreve annonsefri Hotmail.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.