BEDRIFTSTEKNOLOGI

Microsoft-saken: Taus dommer gjenstand for spissede argumenter

Rettsforhandlingene i Microsoft-saken er avsluttet. Partene skjøt hverandre med spissede argumenter. Dommeren satt taus, og avsluttet seansen uten et eneste spørsmål.

Eirik Rossen
22. sep. 1999 - 16:32

Den siste seansen med rettsforhandlinger i Microsoft-saken ble avviklet tirsdag. Dommeren gjorde ikke annet enn å lytte på to gjennomganger av kjente argumenter, spedd med noe hardere karakteristikker av motparten enn det han har hørt hittil.

Myndighetene påsto at Microsoft viste total forakt for antitrustlovene, og at selskapets vitner ikke fortalte sannheten. Det ble konkret vist til videoopptakene av Bill Gates og Microsofts betalte vitne fra MIT.

Microsoft sa at hele søksmålet kunne føres tilbake til misunnelse fra konkurrentene, og avviste alle myndighetenes beskyldninger som en samling villedende eller feilaktige påstander og utelatelser. Alle myndighetenes vitner var enten betalte eksperter eller representerte bedrifter som konkurrerer med Microsoft, påsto Bill Gates' jurist.

Om 45 dager skal dommeren tilkjennegi sin utgave av sakens fakta. På nyåret en gang vil han publisere sin tolking av antitrustloven i forhold til søksmålet.

Uansett hva han kommer fram til, spås ytterligere omganger i rettsapparatet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.