KARRIERE

Microsoft-sjef presset ut

Nathan Myhrvold, Microsofts teknologi-sjef, har gått ut i uendelig permisjon. I USA spekuleres det om han er presset ut av daglig leder Steve Ballmer.

Einar Ryvarden
31. mai 1999 - 09:53
Nathan Myhrvold.
Nathan Myhrvold.

Time Magazine forteller at Nathan Myhrvold, Microsofts mangeårige teknologisjef, har gått ut i en "uendelig" permisjon. Bladet hevder at Myhrvold i realiteten er sagt opp, blant annet fordi det ikke er utpekt noen etterfølger. At Myhrvold er på vei ut, støttes av blant annet at han ikke lengre er med i oversikten over ledergruppen som ligger på Microsofts hjemmeside.

Myhrvold skal være presset ut av Steve Ballmer som nå er daglig leder i Microsoft. Ballmer har gjennomført en omfattende reorganisering av Microsoft de siste månedene i mars og Myhrvold mistet sin klare plass i Microsoft organisasjonskart. Ballmer skal ha presset ut Myhrvold fordi han brukte tid på andre ting enn Microsoft, noe Microsoft-kulturen er kjent for ikke å godta.

Det er heller ikke kjent om Myhrvold har valgt noen ny jobbe eller hva han skal bruke tiden sin på. Teknologisjefen har jobbet som sjef for utvikling og forskning helt siden 1986.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.