BEDRIFTSTEKNOLOGI

Microsoft skal satse mobilt

Microsoft skal styrke sin posisjon i det raskt voksende markedet for trådløse løsninger. Nå har selskapet gått sammen med teleoperatørene AT&T og British Telecommunications for å utvikle programmer for trådløse dataenheter.

Sigvald Sveinbjørnsson
31. mars 2000 - 08:47

Microsoft vil bli ledende på å produsere programvare til mobile og trådløse datamaskiner. Nå har programvaregiganten gått i kompaniskap med teleselskapet AT&T, det største teleselskapet i USA samt British Telecom (BT). Det melder Financial Times.

Dette trekket er ifølge avisen en del av Microsofts strategi for å bli det samme for trådløs som de var det for PC-en.

Programvaren Microsoft skal utvikle er blant annet forretningskritiske applikasjoner og mobil tilgang til profesjonell data. Men også konsument-relaterte programmer som spill, bøker og musikk. Alt dette skal tilpasses AT&T og BTs eksisterende og fremtidige nettverk.

BT har 41 millioner "trådløse" kunder som bruker den europeiske GSM standarden, mens AT&T har 10 millioner slike kunder på den digitale utgaven av det amerikanske standardsystemet AMPS.

Microsoft har allerede dedikert utvikleroppgaver for mobilprogrammer til et egen team i selskapet. AT&T og BT skal stille opp med tekniske ressurser.

Alle de tre selskapene sier at systemet de utvikler skal være åpen. Konkurrenter skal med andre ord få skrive sine egne programmer med grunnlag i Microsofts programmer, skriver Financial Times.

Programmene Microsoft skal utvikle vil både fungere på selskapets eget system CE og på de andre systemene som Symbians Epoch.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.