BEDRIFTSTEKNOLOGI

Microsoft slår kontra, lager egen Java

En beta-utgave av Microsofts nye Java, Visual J#.NET, var tilgjengelig for nedlasting noen timer søndag. Det hittil ukjente verktøyet utvikles av en gruppe i India.

9. okt. 2001 - 11:42
fra denne siden på Microsofts nettsted

O'Reilly & Associatesdenne anmeldelsenCode Projectkan leses her

Microsoft
den offisielle presentasjonen av prosjektet

Poenget med Visual J# er å gi Java-utviklere et verktøy til å lage applikasjoner og tjenester for kjøring under .Net-plattformen. Det vil ikke kunne brukes for å lage Java-applets til nettlesere eller applikasjoner som skal kjøres under en Java virtuell maskin.

Det gjenspeiler at Microsoft ikke er interessert i å underkaste verktøyet de strenge kompatibilitetstestene til Sun. Da Visual Studio.Net ble lansert, avviste Microsoft at det ville oppgradere sin egen Java-variant. At det nå skjer likevel, tyder det på .Nets Java-erstatningen C# ikke har slått an. Java, derimot, er i ferd med å vokse forbi C++ i popularitet.y

Utviklere som søker en uavhengig bro mellom Java og Microsoft-verden, kan ha interesse av å undersøke produktene til det amerikanske selskapet Halcyon Software Inc.

Sun og Microsoft har kranglet i mange år om Java. Sun saksøkte Microsoft for brudd på Java-lisensen da Microsoft innførte proprietære utvidelser til det som skal være et språk for alle plattformer. Visual J# holder seg imidlertid til JDK 1.1.4, og unngår å bruke Java som varemerke. Da kan det bli problematisk for Sun å gå rettens vei for å stoppe Microsofts siste utspill for å trekke Java-utviklere til .Net-plattformen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra