BEDRIFTSTEKNOLOGI

Microsoft: Slik fjerner du Internet Explorer

Under en reinstallasjon av Internet Explorer fikk vi opp en feilmelding som burde interessere det amerikanske justisdepartementet.

23. mai 2001 - 05:01

Kjernen i antimonopol-saken mot Microsoft er sammenkoblingen av Windows og nettleseren Internet Explorer. Microsoft hevder at Internet Explorer er en integrert del av Windows, mens Netscape og andre konkurrenter mener Microsoft bruker sin Windows-dominans til å knuse konkurrenter som de vil. Kjernen i debatten blir derfor om Internet Explorer kan fjernes, noe man blant annet ønsker å gjøre når den skjærer seg.

Jeg bruker flere nettlesere, men nylig sluttet min Internet Explorer å fungere. Løsningen var å reinstallere Internet Explorer over den gamle, for du kan i utgangspunktet ikke fjerne den selv om det finnes programmer som gjør dette. Men før jeg fikk lov til å oppgradere, dukket følgende feilmelding opp, skrevet av en utvikler i Microsoft som nok ikke har deltatt på alle møtene med selskapets advokater.

"Vennligst fjern din nåværende språk-versjon av Internet Explorer før du du installerer ny språkversjon. For å gjøre dette, gå til Setup og så Kontrollpanelet. Dobbelklikk på Fjern/legg til programvare. Velg Internet Explorer og klikk på legg til /fjern".

Feilmelding om fjerning av Internet Explorer. <i>Illustrasjon:  Digi.no</i>
Feilmelding om fjerning av Internet Explorer. Illustrasjon:  Digi.no

Slik burde det nok vært, men Internet Explorer står som kjent ikke på listen over programmer du kan fjerne i Windows...

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.