BEDRIFTSTEKNOLOGI

Microsoft trapper opp systemkravet til Windows XP

Mens minimum for Windows 2000-klienten er 133 MHz prosessor og 64 MB minne, sier Microsoft at Windows XP beta bør kjøres med 128 MB minne og 300 MHz Pentium.

28. mars 2001 - 10:41

På nettstedet til Microsoft, heter det at du kan melde deg på forhåndsvisningsprogrammet for Windows XP, og få beta-utgaven av Professional-klienten for 9,95 dollar. For ti dollar mer, får du CD-er i posten slik at du slipper å laste ned fra Internett. Programmet gjelder foreløpig ikke den andre klienten i Windows XP-systemet, kalt Home.

Microsoft formulerer systemkravet "Preliiminary System Requirements" for Windows XP Professional Beta 2 slik:

  • 300 MHz eller høyere klokkefrekvens anbefalt; minimum 233 MHz
  • 128 MB eller mer minne anbefalt; minimum 64 MB minne som "kan gi begrenset ytelse i visse egenskaper eller applikasjoner".
  • Minimum 1,5 GB ledig harddiskkapasitet

Sammenliknet med minimumskravet på 133 MHz prosessor og 64 MB minne til Windows 2000-klienten, kan dette betraktes som en nær dobling. Samtidig er det en vanlig erfaring med Microsoft at systemkravene heller settes for lavt enn for høyt.

Noen amerikanske analytikere har mottatt PC-er fra Microsoft med Windows XP beta ferdig installert. Disse maskinene har de nyeste prosessorene - altså fra 700 MHz og oppover - og skal være utstyrt med 320 MB minne. Det kan være en klarere indikasjon på hva systemet faktisk krever, enn de minimumskravene Microsoft offentliggjør.

Problemet er ikke nye PC-er: 128 MB minne er i stor grad standardutstyr i dag, og prosessorer under 500 MHz vil knapt være i salg når XP kommer på markedet.

Men markedsføringen av XP som oppgraderingssystem for eldre PC-er, kan komme til å oppfattes som misvisende dersom 300 MHz og 128 MB blir stående som minimumskrav.

I intervjuer med amerikanske medier, antyder Microsoft at minimumskravene kan bli redusert med den endelige versjonen. En rekke analytikere uttaler at det motsatte er mer sannsynlig.

Microsofts argumenter for å bytte ut Windows 98 og ME med XP er vel så mye knyttet til stabilitet som til nye verktøy for multimedia og moderne maskinvare.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra