BEDRIFTSTEKNOLOGI

Microsoft-utsettelse avvist

Microsofts forespørsel om å utsette den videre rettergangen mot selskapet i fire måneder, ble mandag avvist av en føderal dommer. Neste runde i monopolrettssaken blir dermed i mars som opprinnelig planlagt.

7. jan. 2002 - 19:23

Ifølge nyhetsbyrået Associated Press rakk ikke engang Microsoft-advokatene å argumentere for utsettelsessøknaden før dommer Colleen Kollar-Kotelly gjorde det klart at hun ikke hadde noen planer om å gi programvaregiganten så mye ekstra tid som de ønsket.

Microsoft mener de ikke har god nok tid til å forberede seg på rettssaken, men det gjør ikke nevneverdig inntrykk på Kollar-Kotelly: - Ingen kan anklage Microsoft for å mangle ressurser. Saken går som planlagt.

Programvareselskapets advokater klaget også på at enkelte av dets konkurrenter som de ni saksøkende statene vil føre som vitner, ikke samarbeider godt nok med Microsoft. Ifølge Microsofts advokat Dan K. Webb, har bare seks av i alt 24 stevnede tredjeparter svart på stevningen.

- Jeg behøver en rekke av disse dokumentene før jeg kan gjennomføre vitneforhørene, sa Webb, og nevnte SBC Communications som et eksempel.

Dommer Kollar-Kotelly gjør det klart at eventuelle Microsoft-konkurrenter som nekter å samarbeide med programvareselskapet vil bli nektet muligheten til å vitne for saksøkerne.

Jusprofessor Bob Lande ved Universitetet i Baltimore sier til AP at dommer Kollar-Kotellys avvisning av Microsofts ønske om å utsette rettssaken

er "et kraftig slag for selskapet" fordi det reduserer muligheten for et forlik mellom partene - et forlik som kunne ha svekket de øvrige statlige søksmålene som venter Microsoft.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.