BEDRIFTSTEKNOLOGI

Microsoft vil bryte opp Symbian

Programvareselskapet Microsoft er slett ikke glad for samarbeidet i Symbian, og selskapet ser helst at samarbeidet mellom mobilprodusentene og Psion med tanke på å utvikle operativsystemet Epoc for mobilterminaler avbrytes.

Frode Eriksen
2. juni 1999 - 09:07

Dette sier Microsofts toppsjef, Steve Ballmer til The Times. Avisen skriver at Ballmer mener Microsoft har så gode løsninger at mobiltelefonprodusentene vil droppe Symbian-samarbeidet, der målet er å utvikle et operativsystem for Internett-bruk på mobiltelefoner.

Microsoft ser dette som en direkte trussel mot sitt eget operativsystem Windows CE, og Ballmer har ifølge avisen bedrevet lobbyvirksomhet overfor Nokia, Ericsson, Motorola og Psion og presentert idéer for neste generasjon mobiltelefoner basert på Windows CE.

Psion har i sine analyser lagt vekt på at Symbian vil konkurrere med blant andre Microsoft om å levere operativsystemer til de anslagsvis 50 millioner smarte mobiltelefonene en regner med blir solgt i 2002.

Markedssjef i Ericsson Consumer Products, Jan Ahrenbring, benekter overfor Dagens Industri at Microsoft har forsøkt å få selskapet til å forlate Symbian.

I slutten av mai sluttet japanske Panasonic seg til Symbian-samarbeidet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.