Skype overtar for Windows Live Messenger, men ikke så tidlig som det Microsoft tidligere har kunngjort.

Microsofts Messenger-slukking utsatt

Får Microsoft med seg alle brukerne over i Skype?

Microsoft kunngjorde i fjor høst at selskapet vil legge ned Windows Live Messenger-tjenesten. I januar kunngjorde selskapet at tjenesten skulle legges ned den 15. mars. Men dette viste seg snart å være en i beste fall upresis melding.

For det første er det ikke selve tjenesten, men støtten for Windows Live Messenger-klienten som skal legges ned denne våren. Ifølge Microsoft vil selskapet støtte andre, tredjeparts lynmeldingsklienter via XMPP (Extensible Messaging and Presence Protocol) fram til oktober 2013 og via MSP fram til mars 2014.

Brukerne av Windows Live Messenger vil derimot «oppgraderes» til Skype over en periode i april i år. Det hele skal starte med engelskspråklige klienter den 8. april og avsluttes med brasiliansk portugisiske klienter den 30. april eller senere. I Kina skal tjenesten derimot bestå.

Nøyaktig hvordan denne «oppgraderingen» vil foregå, er uklart. Det vil si, brukerne vil få beskjed om å ta i bruk Skype når de starter Windows Live Messenger, men det gjør de allerede, med mulighet til å takke nei. Det kan være at det innføres en større grad av tvang fra datoen i april. Men det er også mulig at klienten bare slutter å få kontakt med tjenesten.

Uansett dreier det seg om en temmelig omfattende flytting. Ifølge The Next Web bekreftet Microsoft i november at lynmeldingstjenesten den gang hadde mer enn 100 millioner brukere. Til sammenligning har Skype mer enn 280 millioner aktive, månedlige brukere. Men mange av disse bruker primært telefondelen av tjenesten.

Mange Messenger-brukere har trolig tatt veien over i Skype allerede. Andre har nok sett etter om gresset faktisk kan være grønnere hos andre leverandører. Det er nemlig ikke slik at all funksjonaliteten i Windows Live Messenger også er tilgjengelig i Skype.

Skype betatester nå forøvrig en ny funksjon, videomeldinger. Det vil si at man kan sende beskjeder i form av et videoopptak til brukere som er avlogget. Videomeldingene vil først bli levert når mottakeren logger på igjen.

    Les også:

Til toppen