BEDRIFTSTEKNOLOGI

Microsofts mobilpartner til sengs med Nokia

Samsung skal ha skrevet avtale om å bruke samme operativsystem som Nokia og Ericsson i sine telefoner. Dermed kan det se ut som Microsofts SmartPhone-løsning mister en av sine viktigste samarbeidspartnere.

8. mars 2002 - 14:56

Ifølge kilder som den britiske nyhetstjenesten The Register stoler helt og fullt på, skal Samsung ha inngått avtale om å benytte Symbian-operativsystemet på sine telefoner. Det vil i så fall være et heftig skudd for baugen for Microsoft, som hadde Samsung som en av de sentrale samarbeidspartnerne for å få sitt SmartPhone-operativsystem på skinnene.

Samsung skal ha gjort avtale om å lisensiere Nokias Series 60 brukergrensesnitt for trådløse digitale assistenter, eller smarte telefoner (SmartPhones) som de gjerne kalles.

Samsung har vært et av de få viktige selskapene som har hengt seg på Microsofts SmartPhone-prosjekt, og om de går over til Symbian kan det bety trøbbel for Bill & co. Ingen av selskapene har, etter det digi.no kjenner til, så langt bekreftet eller avkreftet spekulasjonene.

Symbian har også hatt annen medgang de siste ukene. Da samarbeidspartnerne i Sony Ericsson lanserte sin P800 bildetelefon denne uken, ble det i alle fall fastslått at Symbian kan og vil brukes til avanserte futuristiske saker - og ikke er bare en fjern utpost i Nokia-riket, som The Register skriver.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.