JUSS OG SAMFUNN

Millionkrangel mellom Viasat og SVT

For at satelittseere skal kunne få se de svenske allmennkringkastings-kanalene krever SVT betaling fra Viasat. Men publikum har jo allerede betalt lisensen.

Hilde Nyman
12. mars 2001 - 11:55
Sveriges Television (SVT)Modern Times Group (MTG)ViaSat

Nå krever SVT en avgift på 40 millioner fra Viasat for at de tre allmennkringkastingskanalene SVT1, SVT2 og SVT24 skal kunne tilbys av Viasat.

- Det er urimelig at våre seere skal betale en ekstra avgift utover TV-lisensen for å se SVT, sier administrerende direktør Ulf Groth i svenske Viasat til Vision.


- Det er rimelig at vi skal få erstatning for å bidra til deres verdiøkning, sier SVTs informasjonsdirektør Jan-Olof Gurinder til Vision.

Viasat har ifølge Vision tilbudt SVT å distribuere signalene kostnadsfritt og at de satellittkunder som kun vil ha SVT-kanaler skal få et kort med tilgang til disse kanalene gratis. Det er lite som tyder på at SVT kommer til å slå til på dette.
SVT har i dag en avtale med Canal Digital AS, som er Viasats fremste konkurrent. Verdien på denne avtalen anslår Vision til å være mellom 20 og 40 millioner svenske kroner.



"... Den TV-tittare som vill se SVT's satelitsända kanaler skall kunna göra detta utan att behöva betala ytterligare avgifter utöver TV-mottagaravgift."





Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.