BEDRIFTSTEKNOLOGI

Mindre teknologistress i Xeon-markedet

Selv om Intel også i året som kommer vil lansere nye Xeon-modeller, er tempoet i utviklingen mye lavere enn det som er gjeldende for vanlige Pentium III-prosessorer.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
13. sep. 1999 - 15:52


Pentium III Xeon
Cascades
Intels hemmelige planer:
Intel lekker hemmelige prosessorplaner
Mindre teknologistress i Xeon-markedet
Brikkesettene trolig det mest spennende

I tredje kvartal neste år vil Merced dukke opp. Dette er Intels første og svært omtalte 64-bits prosessor. Det er fortsatt mange som tror at Merced aldri vil komme på markedet.

Uansett, ifølge Intels planer vil prosessoren kjøre sammen med det kommende 460GX-brikkesettet og trolig ha en systembuss på 200 MHz. Merced vil uansett aldri bli en prosessor for vanlige brukere, men vil bli brukt i serversystemer med prislapper på minst 150 tusen kroner.

I fjerde kvartal vil Intel introdusere Foster. Dette er en prosessor som er utviklet for å fungere i grensesnittene til både Pentium III Xeon (Slot 2) og Merced (Slot-M). Foster vil benyttes sammen med Intels kommende Colusa-brikkesett.

Intel vil trolig også utvikle Pentium III Xeon-prosessorer spesielt laget for arbeidsstasjoner. Den eneste klare forskjellen på disse og vanlige, Coppermine-baserte Pentium III-prosessorer vil være at Xeon-for-arbeidsstasjonsprosessorene vil støtte systemkonfigurasjoner med mer enn to prosessorer. I tillegg vil prisen trolig være 100 dollar høyere. Dette er likevel langt mindre prisforskjell enn prisforskjellen på Pentium III og Pentium III Xeon-prosessorer med samme klokkehastighet i dag.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.