BEDRIFTSTEKNOLOGI

Miss World-orm sletter disken

"Nyt de nyeste Miss World-bildene" heter det i e-posten. Klikker du på vedlegget får du opp dette bildet. Neste gang du starter PC-en, slettes hele disken.

7. juni 2001 - 09:05

Virusvernselskapene sier de har fått få meldinger om smitte, og per i går har alle oppdatert sin beskyttelse.

Ormen har de kjente egenskapene. Den spres gjennom Microsofts e-postklient Outlook, og lokker mottakeren til å klikke på et "interessant" vedlegg, denne gangen med bilder av Miss World-konkurrenter fra forskjellige land.

Det opprinnelige navnet på vedlegget er MsWorld.exe. Det er skrevet dels i Visual Basic, dels i Macromedia Flash. Det advares at vedleggets navn lett kan endres. Det er observert følgende varianter: MissWorld.exe, MWRLD.EXE. Størrelsen er 131.072 bytes.

Klikker du på vedlegget, vises en serie parodiske bilder av vesener i badetøy. I bakgrunnen sender ormen seg selv til de 50 første på adresselisten i Outlook. Når dette er gjort, endres autoexec.bat-filen, det vil si den serien med kommandoer som kjøres automatisk når du starter PC-en.

Blant de nye kommandoene er en som reformaterer oppstartdisken, slik at alle filer slettes.

Virusvernerne har gitt ormen ulike navn, blant dem disse: I-Worm.MsWorld, W32.MsWorld@mm, TROJ_MSWORLD.A, MSWORLD.A og MsWorld.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra