BEDRIFTSTEKNOLOGI

Mister jobben i AOL

Samtidig som USAs største Internett-leverandør America Online (AOL) passerer 7 millioner abonnenter, kommer beskjeden om at selskapet sier opp 300.

Frode Eriksen
14. nov. 1996 - 08:50

Det blir stadig flere Internett-leverandlører i USA, og den største av dem alle, AOL, merker konkurransen så godt at bedriften har bestemt seg for å redusere antall ansatte med 300 fra dagens 5900. Vel en tredjedel av oppsigelsene kommer som en direkte følge av at AOL legger ned Global Network Navigator (GNN) som ble kjøpt for mindre enn to år siden for vel 70 millioner kroner.

I et brev til de ansatte skriver AOLs toppsjef Steve Case at nedskjæringene er en av de mindre hyggelige konsekvensene som kommer av behovet for å konsolidere driften. Samtidig sier han at AOL skal deles i tre divisjoner, og at arbeidsstyrken skal tilpasses dette. Han skriver at det er ikke alle det kan finnes alternativ arbeid til. Planen om fortsatt vekst i markedet står imidlertid fast.

En talskvinne for AOL sier ifølge Reuter at AOL også skal tilsette mellom 1000 og 1500 nye medarbeidere før juni neste år, innen områder som kundesupport, utviklingsarbeid, salg og markedsføring. Planen er å kunne tjene penger på andre områder enn bare gjennom abonnementsinntekter.

Tross oppsigelsene har AOL est ut med over 3000 nye jobber i år.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.