BEDRIFTSTEKNOLOGI

Mitac viser Bluetooth på PDA og pad

Taiwanske Mitac leverer Bluetooth som standard på sin hånd-PC. På selskapets WebPad er Bluetooth et alternativ til trådløst lokalnett. Både PDA og pad bruker Linux.

21. mars 2001 - 14:04
Mitac Cat Bluetooth PDA. <i>Foto:  Mitac</i>
Mitac Cat Bluetooth PDA. Foto:  Mitac

Hånd-PC-en til Mitac er døpt Cat Bluetooth PDA. Den kjører en ikke spesifisert type "embedded Linux" og har kalender- og e-postprogramvare som kan synkroniseres mot Microsofts. Alle de typiske hånd-PC-applikasjonene er med, også MP3-spiller og gjenkjenning av håndskrevne bokstaver. Skjermen på 240 ganger 320 punkter har bakgrunnsbelysning.

Bluetooth-utgangen kan brukes dels til å kommunisere mot et nettverk, dels til å utveksle data med enkeltstående maskiner som skrivere. Den er supplert av en rekke andre utganger, som infrarød, gammeldags serieport (RS232) og USB.

Mitac WebPad. <i>Foto:  Mitac</i>
Mitac WebPad. Foto:  Mitac

På Mitac WebPad er det en kraftigere prosessor, en større skjerm, og noe annerledes programvare. Operativsystemet er det samme, og brukeren kan velge mellom Bluetooth og trådløst lokalnett som trådløsforbindelse mot nettverk.

Samsungs KI-funksjoner kalles for Galaxy AI og bruker en stor språkmodell til å blant annet oppsummere innhold fra nettsider. I første omgang er det kun Samsungs tre nye flaggskip, som får funksjonene fra høyre: S24, S24+ og S24 Ultra
Les også

Samsungs første KI-mobiler er her: De skal forandre hvordan vi møtes, kommuniserer og skaper

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra