RESULTATERFINANS

Moans parallell-slalåm

Visma og Agresso har ført løse fusjonssamtaler i et års tid, noe PC-Systemer var klar over da de kom og la frem sitt overraskende tilbud på Visma i helgen. - Øystein Moan i Visma (bildet) er positiv, sier Agresso-sjef Thorolf Kildal til digi.no

Einar Ryvarden
24. mars 1999 - 13:21

I dag morges ble det kjent at fusjonssamtalene mellom de to norske programvarehusene PC-Systemer og Visma var avlyst. En time senere offentliggjør Agresso at de ønsker å kjøpe Visma (se pekere til tidligere saker nedenfor eller i høyre marg).

- Vi har hatt løse samtaler med Visma lenge - den første kontakten oppstod for et års tid siden, sier Thorolf Kildal, administrerende direktør i Agresso til digi.no.

- Vi la derfor inn et bud etter at samtalene med PC-Systemer ble avsluttet. Ledelsen og en del av de største aksjonærene i Visma er ganske positive - vi er helt uinteressert i å gjennomføre et uvennelig oppkjøp, poengterer Kildal.

I motsetning til PC-Systemer, ønsker Agresso å kjøpe alle de tre divisjonene i Visma. Samtalene mellom Visma og PC-Systemer havarerte tirsdag fordi PC-Systemer ikke ønsket å overta Marine-divisjonen, bekrefter Tom Scharning, administrerende direktør i PC-Systemer overfor digi.no.

Kildal forteller at han ikke har sett så nøye på Logistikk-divisjonen. Han har derimot svært lyst på marinedelen som lager vedlikeholds-systemer for shippingbransjen.

- Vedlikeholdssystemene kan også selges til landbaserte kunder og kan bli et viktig tillegg til vårt økonomisystem, sier Kildal.

Kildal mener at Vismas økonomisystemer vil passe godt inn i Agresso for å dekke kundesegmentet mellom hovedproduktet og Ergosofts karakterbaserte og aldrende økonomisystem for de minste kundene. Logistikk-delen er også interessant da Agresso mangler denne komponenten for å kunne tilby en komplett styringspakke til sine kunder.

- Vi var kjent med samtalene Visma har ført med Agresso da henvendte oss til dem. Det ble ikke noe med Visma, men jeg vil ikke se bort fra andre oppkjøp i Norge fremover, sier en opptatt Scharning. Han er på vei til SPCS, selskapet i Sør-Sverige som han kjøpte i går.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra