BEDRIFTSTEKNOLOGI

Mobiltelefon med infrarødt modem

Ericsson lanserte fredag SH 888, en mobiltelefon med innebygget modem og trådløs tilkobling til PC-er og PDA-er. Også et eksternt infrarødt modem for eldre Ericsson-telefoner kommer snart på markedet. Ingen av produktene trekker strøm fra datamaskinen de er tilknyttet.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
20. mars 1998 - 15:26

Både SH 888 og det infrarøde modemet, DI 27, er kabelfrie og er beregnet for bruk sammen med PC-er utstyrt med IrDA-grensesnitt, noe de fleste moderne bærbare PC-er er. Produktene kan også brukes sammen med 3Coms Palm III, som også ble lansert fredag (se peker til relatert sak i margen til høyre). DI 27 er komaptibel med alle Ericssons mobiltelefoner i 600 og 700 seriene.

SH 888 og DI 27 er kompatible med de fleste typer GSM-nett. Mens SH 888 opererer på både GSM 900- og 1800-nettene, har DI 27 også støtte for det amerikanske GSM 1900-nettet.

SH 888 og DI 27 inkluderer Ericsson Mobile Office Suite, en samling programvare for Windows 95 som støtter egenskaper som korte tekstmeldinger (SMS) og telefonlistehåndtering. Trolig vil programvaren også kunne kjøres under Windows NT. SH 888 og DI 27 er også kompatible med de fleste kommunikasjonsapplikasjonene til 3Coms Palm III, noe som gir brukere av denne plattformen muligheten til å benytte blant annet e-post og faks.

Ifølge Martin Wenhov i Ericsson, vil DI 27 bli tilgjengelig i mai, mens SH 888 først kommer i juni.

Wenhov har ingen priser på disse produktene, da disse varierer fra land til land og etter hvor mye mobiloperatørene subsidierer disse produktene.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra