BEDRIFTSTEKNOLOGI

Mobiq klar for verdenspremiere

I løpet av de neste to ukene skal Telenor Satellite Services lansere satellittelefonen Mobiq. Først ute er lanseringen for verdenspressen i London den 14. januar, mens Oslo følger etter to dager senere.

Frode Eriksen
2. jan. 1997 - 12:00
Satellittelefonen Mobiq.
Satellittelefonen Mobiq.

Telenor har ambisjon om sammen med British Telecom (BT) å bli markedsleder på satellittelefoni i verden gjennom Mobiq.

Tjenesten har de siste to månedene vært til betatesting hos ulike brukere. Mobiq skal gjennom Inmarsat-systemet overføre tale, telefax, data og elektronisk post. Systemet benytter seg av et SIM-kort, noe som gjør det sikkert og fleksibelt. Blant annet gir kortet mulighet for flere brukere å benytte samme terminal.

Mobiq dekker områder som ordinære mobiltelefonsystemer ikke dekker i dag, store deler av Afrika, Asia, Australia, Sør-Amerika og fjellområder i Europa.

Inmarsat-satellittene går i bane høyt over ekvator, og i løpet av våren 1997 vil de fire satellittene som trengs for global dekning være skutt opp. Effekten av disse satellittene er svært høy slik at man trenger mindre effekt på bakken, noe som hovedårsaken til telefonens størrelse. Satellittorganisasjonen Inmarsat la i fjor høst fram anslag om et salg på¨vel 35.000 satelitt-telefoner, som blant annet inkluderer Mobiq-terminalen.

Mobiq har blitt noe forsinket på grunn av mangel på terminaler. Det er Nera som produserer terminalene under navnet Nera WorldPhone.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra