BEDRIFTSTEKNOLOGI

Moderne telefonkiosker der det er mobilforbud

Tele2 etablerer et nettverk av kredittkort-telefoner over hele landet. Disse er først og fremst beregnet på folk som er på reise, men vil også plasseres der det er forbudt eller "lite ønskelig" at man benytter mobiltelefoner.

Therese Werenskiold
9. okt. 2000 - 11:49
God, gammeldags telefonkiosk. <i>Foto: Telenor</i>
God, gammeldags telefonkiosk. Foto: Telenor

Tele2 plasserer 30 kredittkort-telefoner på Oslo Lufthavn Gardermoen og 55 terminaler på andre flyplasser i Norge. I tillegg vil selskapet plassere de "moderne telefonkioskene" i hoteller, messe- og konferanselokaler og restauranter. Enkelte sykehus, høyskoler og universiteter får også slike telefoner.

I løpet av oktober vil i alt 140 telefonterminaler være i drift, skriver selskapet i en pressemelding.

Man kan benytte alle de mest vanlige kredittkortene, som Visa, Diners, AmEx og Eurocard. Telefonene er også tilrettelagt for AT&T Direct service og for USA Collect og Calling Cards.

- En del steder er det forbudt eller lite ønskelig at man bruker egen mobiltelefon, eller mobildekningen kan være dårlig. Da kan "telefonkiosken" fortsatt være god å ty til, sier Tele2s salgsdirektør Erik Gundersen.

Han legger ikke skjul på at det er viktig å gi Telenor konkurranse også på dette området. Telenor har hittil vært de eneste som har plassert ut telefonkiosker, men nå vil Tele2 ta opp konkurransen om de som ringer ute - uten mobiltelefon.

Salgsdirektør Gundersen bedyrer også at selskapets priser på kredittkort-telefonene kommer til å ligge under Telenors priser.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.