JUSS OG SAMFUNN

Mørke skyer rundt Akerøs nettsatsing

Et amerikansk lovforslag om å gjøre all form for gambling på Internett ulovlig, ble onsdag lagt frem i den amerikanske kongressen. Dermed samles flere mørke skyer rundt Dan Børge Akerøs nettsatsing.

Morten Øverbye
21. mars 1997 - 15:00

digi/illu/illustrasjon/casino5.jpg align=left width=260 height=219 vspace=5 hspace=5>

– Nettgambling bør bli forbudt på grunn av den store faren for misbruk, avhengighet og tilgjengeligheten for mindreårige, sa den republikanske Arizona-senatoren Jon Kyl.

Sammen med to andre republikanere og tre demokratiske kongressmedlemmer la hun onsdag fram kongressforslaget som vil gjøre nettgambling ulovlig i alle amerikanske delstater. Dersom lovforslaget vedtas, vil Akerøs nettsatsing Global Money Games kunne miste et av sine største satsingsområder allerede før tjenesten er i gang.

– Dette lovforslaget vil fjerne den usikkerheten som eksisterer rundt dagens definisjoner av veddemål og innsatser, ved at alle spill på Internett gjøres ulovlig, sa Kyl.

Etter lovforslaget vil alle som tilbyr nettspill til amerikanske borgere kunne straffes i med bøter eller fengselsstraffer.

Også i andre land vil det være vanskelig for Global Money Games å markedsføre tjenesten. De fleste europeiske land, størstedelen av Asia, samt Australia og Canada forbyr markedsføring av spill som ikke har lisens.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.