BEDRIFTSTEKNOLOGI

Mot D-dag for Telecom Italia

Det nærmer seg D-dag for toppledelsen i Telecom Italia som stritter mot Olivettis oppkjøpsforsøk med nebb og klør. Fredag hadde vel 1,3 prosent av aksjonærene i Telecom Italia gitt sitt "ja" til Olivettis oppkjøpsforsøk.

Frode Eriksen
16. mai 1999 - 12:30

Aksjonærer som representerer 67.281.249 ordinære aksjer - eller 1,3 prosent av aksjekapitalen - er en tredobling av interessen for Olivettis tilbud pålydende 11,5 euro per aksje siden tirsdag.

Et nytt slag mot Telecom Italias ledelse - som mildt sagt er motstandere av at Olivetti skal overta teleselskapet - er at den italienske regjeringen nå sier at den verken kan eller vil motarbeide Olivettis oppkjøpsforsøk, som av ledelsen i Telecom Italia er karakterisert som fiendtlig.

Den italienske regjeringen eier 3,4 prosent av det italienske teleselskapet, men vil likevel ikke si noe om Olivettis oppkjøpstilbud. Regjeringen vil derimot ikke utsette planlagte samtaler om en planlagt fusjon mellom Deutsche Telekom og Telecom Italia, som ble lansert i april som et alternativ til Olivettis oppkjøpsforsøk.

Den italienske statsminister Massimo D'Alema og den tyske forbundskansler Gerhard Schröder vil diskutere fusjonen forut for at EU-ledere møtes i juni og forut for G8-gruppens møte i Bari i morgen og 18. mai, melder den italienske regjeringen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.