BEDRIFTSTEKNOLOGI

Mot dommedag på nettet?

Mange har spådd at Internetts dager er talte på grunn av overbelastede telenett. Nå gjentas advarslene i mer konkret form idet Pacific Telesis Group advarer om at Californias telenett vil knele fullstendig innen 1998 hvis ikke nødvendig oppgradering av linjene blir gjort.

Frode Eriksen
24. okt. 1996 - 15:40

Californias telenett tåler bokstavelig talt ikke den digitale revolusjonen, mener Pacific Telesis Group.

I dag fungerer det så vidt, men teleselskapet mener at når interaktive spill, video og film-on demand, og lignende tjenester overføres til Internett, da blir det fullt på det allerede overtrafikkerte telenettet.

Allerede er det områder i delstaten som har forsinket summetone, og opptattsignal på grunn av manglende kapasitet på telenettet. Andre symptomer er stadige meldinger om dataoverføringer som ikke går etter planen fordi biter av sendingene "forsvinner".

Ikke bare dobles antall brukere hvert år. Internett brukes til stadig mer omfattende applikasjoner til lyd og bildekommunikasjon, som opptar telenett gjerne en time av gangen i hovedsak på grunn av rimelig bruk av telenettet.

- En gjennomsnittlig oppkobling til Internett tar gjerne fire-fem ganger lengre tid enn en vanlig telefonsamtale. 10 prosent av Internett-oppkoblingene varer i seks timer og mer, sier en talsmann for PacTel til avisen San Francisco Examiner.

PacTel mener selskapene som opererer på det Californiske telenettet må investere over tre milliarder kroner over de neste fem årene hvis Internett skal kjøres over det ordinærer telenettet på samme måte som nå med den forventede veksten Internett vil ha.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.