BEDRIFTSTEKNOLOGI

Mot full åpning i Storbritannia

Om seks uker er det klart for full liberalisering av det britiske telemarkedet. Det er klart etter at landets myndigheter nå har offentliggjort at alle de 46 bedriftene som ønsker lisens på eget telenett får dette gjeldende fra 1. januar 1997.

Frode Eriksen
14. nov. 1996 - 15:50

Dermed mister den amerikanske telekombedriften AT & T sitt viktigste argument mot at BT skal få kjøpe MCI. Senest denne uken gikk styreformann i AT & T, Robert E. Allen, kraftig ut i en pressemelding fra selskapet der han gjorde det klart at telemonopolene i Europa forsinker mulighetene for konkurranse innen telekom-bransjen.

AT & T har lenge presset på for å full deregulering i Storbritannia der selskapet er etablert med et datterselskap, AT & T UK. - Vi håper at fusjonen mellom BT og MCI vil føre til at både amerikanske og britiske myndigheter sørger for at det britiske markedet åpnes helt, sa Allen.

Ifølge Financial Times ser det nå ut til at alle de 46 søkerne av lisenser for å bygge ut telenett og tilby teletjenester får denne lisensen gjeldende fra 1. januar 1997. I praksis er det et "duopol" på det britiske telemarkedet der bare British Telecom (BT) og Mercury Communications tilbyr fullskala tele-tjenester på egne telenett.

Andre selskapet har også hatt tilgang til markedet, men mot å leie nettverk av BT og Mercury.

Om telemarkedet dereguleres hrlt slik det tyder på blir Storbritannia verdens mest liberale telemarked. Blant de som søker om lisens til eget telenett i landet er AT&T, Eurotunnel og Global One.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.