BEDRIFTSTEKNOLOGI

Mot NetCom-salg for Tele Danmark

I Tele Danmark ser en slett ikke fram til å bli en passiv eier i det norske mobilselskapet NetCom, og skal ifølge den danske avisen Politiken være på vei til å selge sin aksjepost.

Frode Eriksen
6. juli 2000 - 14:58

Om Tele Danmark selger sin aksjepost på rundt 40 prosent vil det være i tråd med Telias ønsker, etter at Telia for to uker siden kjøpte 51 prosent av aksjene i selskapet. Konsernsjef i Telia, Jan-Åke Kark sa på en presentasjon i Oslo sist uke at det er Telia som kontrollerer styret og vil plassere selskapets egne folk der. - Om Tele Danmark vil være en passiv eier, er opp til dem, sa Kark.

Politiken skriver at Tele Danmark etter all sannsynlighet vil selge sine aksjer til Telia, og vil da sitte igjen med en gevinst på vel 2 milliarder kroner. Dette har direktør for Tele Danmarks internasjonale virksomhet, Henning Vest tidligere karakterisert som en god forretning.

I dag skulle egentlig NetCom møtt Tele Danmark i Oslo namsrett etter at det danske selskapet ville forhindre aksjeutvidelsen i selskapet som ble vedtatt sist fredag i forbindelse med 80 NetCom-ansattes innløsning av opsjoner. For to dager kom det imidlertid forlik mellom de to selskapene, og aksjeutvidelsen i NetCom går som planlagt.

Politiken skriver at det bare er et tidsspørsmål før Tele Danmark selger seg ut av NetCom, siden utsiktene til å få noen innflytelse i det norske mobilselskapet er marginal. Det danske teleselskapet vil unngå en passiv investering i Norge.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.