BEDRIFTSTEKNOLOGI

Motorola får ikke betalt

Et tyrkisk mobilselskap kan risikere å misligholde et lån på 18 milliarder kroner, ved å ikke betale tilbake 6,5 milliarder kroner. Lånet ble gjort hos nettleverandøren, Motorola.

Frode Eriksen
15. mai 2001 - 08:52

Det var Motorola Inc som fortalte at tyrkiske Telsim ikke klarte siste avdrag på lånet. Det blir misligholdt om det ikke kommer noe betaling i løpet av 30 dager, men de to selskapene er i samtaler om hvordan saken skal løses.

Da Telsim bygde ut sitt tyrkiske mobilnett ble mye penger lånt fra Motorola, nærmere 2 milliarder dollar, eller over 18 milliarder kroner. En tredel av dette forfalt i slutten av april.

Nyheten kommer ubeleilig på Motorola som er midt inne i en omstillingsprosess, som så langt har kostet over 20.000 ansatte jobben, et gigantkrav i en rettssak reist av tidligere Iridium-aksjonærer, og kan nå altså risikere å tape 18 milliarder kroner på lånet til den tyrkiske operatøren.

Brolån fra utstyrsleverandører er vanlig, men har blitt mer vanlig for utstyr knyttet til tredje generasjons mobiltelefoni enn med GSM-telefoni, som lånet til det tyrkiske selskapet er. Dette var gode lån så lenge markedet vokste, men ettersom etterspørselen etter mobiltjenester flater ut i to av de viktigste markedene i verden, Europa og USA, og en i tillegg har fått en generell økonomisk nedgang i år, er det med ett ikke like gode lån en snakker om.

I Tyrkia kommer i tillegg en økonomisk krise som siden februar har barbert bort 40 prosent fra landets valuta. I Motorola tror en at en skal kunne komme fram til en løsning som begge parter skal kunne leve med, skriver Financial Times.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.