BEDRIFTSTEKNOLOGI

Motorola kjøper Lucents mobilvirksomhet

Mellom 100 og 200 millioner amerikanske dollar betaler Motorola for å overta Lucents mobiltelefonvirksomhet. Avtalen kommer to måneder etter at Lucent og Philips la ned sitt samarbeid om å utvikle og produsere mobiltelefoner.

Frode Eriksen
22. des. 1998 - 07:42

Lucents samarbeid med nederlandske Philips ble avviklet mindre enn et år etter at det ble opprettet, etter dårlige resultater der tapene beløp seg til 500 millioner dollar av en omsetning i år på to og en halv milliard.

Nå selger Lucent like godt ned hele mobilvirksomheten, i en prosess der flere avdelinger i selskapet avhendes. Lucent ønsker fremdeles å være leverandør av mobilinfrastruktur.

Motorola, som kjøper Lucents utviklings- og produksjonsanlegg for mobiltelefoner, får et puff i riktig retning innenfor mobilvirksomheten, der selskapet lenge var ledende innenfor analog teknologi. Da mobilnettene ble digitalisert og GSM ble innført som digital standard i flere land, satte selskapet imidlertid i gang for sent noe konkurrenter som Nokia og Ericsson visste å utnytte. Nokia offentliggjorde at selskapet var verdens største produsent av mobiltelefoner i oktober.

Fred Kuznick i Motorola, sier kjøpet viser selskapets sterke engasjement innenfor teknologisk utvikling.

Lucent, som ble fisjonert fra AT&T i 1996, er USAs største leverandør til telebransjene, og har i motsetning til mange andre ikke varslet dårligere resultater i 1999 - om en holder tapene knyttet til Philips-samarbeidet utenfor.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.