KARRIERE

Motorola kutter halvledere

Mobiltelefon-produsenten Motorola sier opp 4.000 ansatte fra halvleder-divisjonen. Grunnen er dalende interesse for selskapets chips, samt en kraftig kostnadsreduksjon. Fra før har selskapet kvittet seg med 5.100 stillinger.

Sigvald Sveinbjørnsson
12. feb. 2001 - 10:18

I den tredje runden av oppsigelser velger Motorola Inc å si opp 4.000 ansatte ved selskapets halvleder-divisjon. Selskapet har fra før gjennomført oppsigelser i flere av de andre virksomhetsområdene. Totalt har Motorola kvittet seg med 6,5 prosent av arbeidsstyrken siden desember i fjor, da restruktureringen begynte i selskapet.

Dette melder Wall Street Journal.

Selskapet opplyser at det er sannsynlig med flere kutt i fremtiden, men ville ikke være konkret. Men oppsigelser er ikke det eneste våpenet Motorola har mot fallende lønnsomhet. Out-sourcing av produksjonslinjer samt forenkling av produkt-porteføljen skal igangsettes for å spare kostnader i tiden som kommer.

Halvleder-divisjonen, hvor de siste oppsigelsene kommer, skal nå gjenom en real hestekur. Ved å si opp 4.000 ansatte skal man skru igjen pengekranen. En talsmann for selskapet forteller til Wall Street Journal at selskapet i fjor brukte 2,4 milliarder dollar, 20 milliarder norske kroner. Dette årets budsjett er "substansielt lavere," sier talsmannen til avisen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra