BEDRIFTSTEKNOLOGI

Motorola lisensierer Be OS

Be Inc annonserte onsdag at Motorola vil "bundle" Be OS med selskapets StarMax Mac-kompatible maskiner. Avtalen er en fjær i hatten for Jean-Louis Gassee og Be-gjengen som har jobbet med Be OS, et alternativ til Mac OS for multimedia-utvikling, siden 1991.

Jens Kanden
19. feb. 1997 - 15:00

Be Inc, anført av tidligere Apple-ansatte, Jean-Louis Gassee , har siden 1991 jobbet med Be OS, et alternativt operativsystem for Apple-plattformen. Be OS regnes som et meget avansert operativsystemet for personlige computere og har velutviklede flertrådsmuligheter som gjør systemet velegnet for kjøring på flerprosessormaskiner.

Avtalen som aldri ble noe av med Apple, var en stor skuffelse for Be. I dag kan imidlertid selskapet skilte med en viktig strategisk avtale med Motorola Computer Group. Motorola skal "bundle" Be OS med sine StarMax 3000 og 4000 Mac-kompatible maskiner, som solgte i nesten 100.000 eksemplarer i de første åtte ukene etter introduksjonen i fjor høst. Like viktig er samarbeidet mellom Motorola og Be OS om å sikre at Be OS kan utnytte fremtidige PowerPC-systemer. Selskapene skal også vurdere mulighetene for at Be OS skal kunne kjøre på Motorolas PowerStack høyytelses servere og arbeidsstasjoner.

- Vi er meget fornøyd med å få med Motorola, en nøkkelpartner i PowerPC-konsortiet, på å spre budskapet om Be OS, forteller en fornøyd Jean-Louis Gassee, administrerende direktør i Be Inc, fra MacWorld-messen i Tokyo onsdag.

- Motorola har et unikt perspektiv som mikroprosessor- og PC-systemprodusent som vi tror vil være av stor hjelp for å gjøre Be OS til den beste digitale plattformen for mediadesign, sier Gassee.

Motorola sier seg meget fornøyd med avtalen som gir selskapet tilgang til to operativsystemer, Be OS og Mac OS, for sine Mac-kompatible maskiner. Dermed er de ikke avhengig bare av Apple Computer.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.