BEDRIFTSTEKNOLOGI

Motorola og Cisco snører nettet - kjøper Bosch Telecom

Tyske Robert Bosch selger deler av sin telekomdivisjon til Motorola og Cisco for en ukjent pengesum. De to amerikanske selskapene oppretter SpectraPoint Wireless som skal levere høyhastighets data og lyd-tjenester til næringslivet, via LMDS-baserte mobilnett.

Frode Eriksen
8. juni 1999 - 09:31

Local Multipoint Distribution Services (LMDS) er en teknologi for trådlød overføring av høyhastighetsdata til private og næringslivet, og kan erstatte aksessnettet (de siste meterne av kobberkabelen inn til husveggen). Flere av de amerikanske teleleverandørene og operatørene har jobbet mye med LMDS aom alternativ aksess til telefonabonnentene.

Motorola vil eie 81 prosent av SpectraPoint Wireless, mens Cisco og Bosch skal utvikle og produsere produkter i fellesskap. Cisco og Bosch har samarbeidet et års tid allerede. I første omgang skal det nye selskapet konsentrere seg om det Nord-Amerikanske markedet.

Her er flere aktører i gang med å posisjonere seg innenfor LDMS-markedet. Blant annet har både Nortel Networks og Lucent kjøpt opp flere mindre LMDS-produsenter.

Tall fra Allied Business Intelligence Inc. sier at mens det vil være 100.000 brukere av LDMS i løpet av året, vil detpå det amerikanske markedet alene være 2,3 millioner brukere i 2004, eller nærmere 11 prosent av markedet for høyhastighets Interett-aksess.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra