BEDRIFTSTEKNOLOGI

Motorola øker tross problemer

Fjerde kvartal ble gode nyheter for Motorola med et overskudd på 514 millioner dollar, litt over forventningene. Men fiaskoen med satelittsystemet Iridium og mangelen på deler til mobilvirksomheten har skapt store problemer for selskapet.

Frode Eriksen
18. jan. 2000 - 15:44

Resultatet er betydelig bedre enn for ett år siden da selskapet endte med 159 millioner dollar på plussiden. Salget økte med 1,8 prosent til 8,5 milliarder dollar opp fra 8,34 milliarder dollar i 1998. Sistnevnte tall inkluderte dessuten salgsinntekter fra flere virksomheter.

Det bedrede resultatet kommer i hovedsak fordi selskapet har fått sving på salget av mobiltelefoner samt omstrukturert bedriften.

Nå posisjonerer selskapet seg for neste generasjon mobiltelefoni, foruten båndbredde-løsninger og Internett.

Salget innenfor mobiltelefoni økte med 13 prosent, ifølge Motorola, som også økte ordreinngangen med 12 prosent. Det er digitale mobiltelefonisystemer som dominerer som for eksempel CDMA og GSM.

Økt etterspørsel etter mobiltelefoner førte til mangel på deler fra underleverandører, som har fått konsekvenser for selskapet som ikke kan levere så mye som etterspørselen krever.

Et annet dystert kapittel er satellittsystemet Iridium, der Motorola er hovedaksjonær. Iridium har vært under konkursbeskyttelse i over et halvt år, noe som har fått alvorlige problemer for selskapet ved at salget har gått sterkt ned selv om selskapet klarte å øke kundetallet i fjerde kvartal. Og selv om nivået ikke var spesielt høyt, er det klart at Motorola må betale dyrt for fiaskoen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra