TELEKOM

Motorola saksøker Apple for 18 patentbrudd

Vinner de fram, vil det ramme produkter fra iPad til Mac.

7. okt. 2010 - 08:56

Patentsøksmål setter et stadig større preg på konkurransen mellom leverandører av utstyr og plattformer til avanserte mobiltelefoner. Google og Oracle er i intens strid om Java-implementasjonen i Android, og Microsoft anklager Motorola for patentbrudd. Apple har saksøkt HTC, en framgangsrik taiwansk leverandør av mobiltelefoner basert på både Android og Windows, og har også søksmål gående med RIM og Nokia.

I stedet for å gå til motangrep mot Microsoft, leverte Motorola i går et søksmål mot Apple, som de hevder bryter 18 av deres patenter. Motorola sier deres teknologi brukes ulovlig i produkter som iPhone, iPad, iTouch og Mac, samt i MobileMe og App Store. Patentbruddene skal omfatte trådløs kommunikasjon, e-posthåndtering, nærhetssensorer, applikasjonsstyring, stedsbaserte tjenester og synkronisering mellom ulike typer apparater.

Motorolas søksmål mot Apple er levert i rettsinstanser i to delstater, Illinois – der det er ett søksmål i Libertyville og ett i Chicago – og Florida. Det kreves i begge at Apples bruk Motorolas teknologi må opphøre, og at selskaper betaler en erstatning. Motorola har videre bedt den amerikanske regjeringskommisjon for utenrikshandel, International Trade Commission, å etterforske saken.

I juni inngikk Motorola et forlik med Blackberry-opphavet RIM, som gikk med på å inngå en lisensavtale og kompensere Motorola gjennom en éngangsutbetaling.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra