BEDRIFTSTEKNOLOGI

Motorola sier Apples brikkeproblemer er over

Hector Ruiz, Motorolas ansvarlig for halvlederproduksjon, har uttalt at selskapet nå er i stand til å produsere nok G4-prosessorer til å holde tritt med etterspørselen etter Apples nyeste maskiner.

Eirik Rossen
8. nov. 1999 - 08:40

Motorolas produksjonsproblemer var forklaringen da Apple kom på etterskudd i forhold til kundenes store interesse for de kraftigste G4-maskinene. Ifølge Ruiz er disse problemene nå tilbakelagt. Ruiz kom med uttalelsene fredag i en konferansesamtale med analytikere.

Analytikere som Wall Street Journal var i kontakt med etter samtalen, bekreftet at det nå er samsvar mellom selskapets produksjonsprognoser og den forventede etterspørselen i markedet.

Motorola skal ligge særdeles godt an med sine halvledere, både til datamaskiner og mobiltelefoner.

Etter tre vanskelige år spås halvlederindustrien en glimrende vekst framover. For 2000 i forhold til 1999 er vekstprognosen nylig høynet fra 15 til 19 prosent.

Før konferansesamtalen fredag hadde News.Com en lengre artikkel som analyserte hvordan Apples backlog har utviklet seg den siste måneden. I begynnelsen av oktober hadde Apple bestillinger inne for 700 millioner dollar. Forhandlerne som News.Com tok kontakt med, forklarte at ventelistene bare var blitt redusert med mellom 10 og 40 prosent.

Det tyder på at selv om Motorola nå har fått opp farten, bør man fortsatt være beredt på å vente noen uker dersom man bestiller de nyeste G4- og iMac-modellene.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra